Home / tussenjaar / Goedkoop tussenjaar buitenland

Goedkoop tussenjaar buitenland

Goedkoop tussenjaar buitenland regelen? Hier vind je slimme manieren om je tussenjaar te financieren.

De kosten van een tussenjaar kunnen zo laag blijven als je zelf wilt. Het is helemaal afhankelijk van wat je gaat doen, hoe lang je weg gaat, waar je naartoe gaat en of je het zelf regelt of via een organisatie.

Werken en sparen

Veel scholieren werken en sparen zelf voor hun tussenjaar. Je kunt de zomer na je eindexamen of de eerste maanden van je tussenjaar gebruiken om te werken en sparen voordat je vertrekt naar het buitenland.

Subsidie

Voor vrijwilligerswerk in Europa kun je subsidie aanvragen bij het European Voluntary Service-programma. Het EVS-programma biedt jongeren tussen de 17 en 30 jaar de mogelijkheid om maximaal 12 maanden vrijwilligerswerk te doen in het buitenland.

Je draagt dan bij aan het dagelijks werk van organisaties in Europa op het gebied van jongerenwerk, kunst en cultuur, milieu en duurzaamheid, sociaal-cultureel werk, zorg en welzijn en cultureel erfgoed. Het EVS-programma is onderdeel van Erasmusplus.nl
Hiermee bereik je natuurlijk een goedkoop tussenjaar buitenland.

Ouders

Vaak dragen ouders ook bij. Steeds vaker zien ouders een goed doordacht tussenjaar als een zinvolle investering in je toekomst.

Sponsoring

Als je je gaat inzetten voor anderen, in de vorm van vrijwilligers- of projectwerk, kun je ook een sponsoractie op touw zetten om geld in te zamelen. Bedenk een leuke actie waarmee je sponsoring vraagt om je te kunnen inzetten voor een betere wereld. Bijvoorbeeld:
– Een benefietdiner
– Tapas of taartjes op een markt verkopen

Goedkoop tussenjaar buitenland –
hier zijn de mogelijkheden …

Crowdfunding

Crowdfunding vereist een slimme campagne die je goed moet begeleiden. Een campagne opzetten kost veel tijd en inzet. Maar crowdfunding is meer dan financiering alleen. Het kan je ook nieuwe kennis en contacten opleveren. En je kunt er ambassadeurs mee vinden die je helpen bekendheid te creëren voor je project.

Wat is crowdfunding?

Via crowdfunding kun je jouw crowd (zoals familie, vrienden en buren) betrekken bij jouw buitenland-ervaring en hen vragen jou te sponsoren. Je laat op een creatieve wijze zien wat de uitwisseling, stage of onderzoeksperiode jou oplevert en hoe jouw omgeving van je ervaring kan profiteren. Gaat dit goed, dan kun je zelfs onbekenden, zoals bedrijven, overtuigen te investeren in jouw buitenlanddroom!
Bekijk eens een aantal voorbeelden van crowdfund-projecten:
– crowdaboutnow.nl/carliesmiddleeast
– voorjebuurt.nl/nl/projects/milesthatmatter/results

Goedkoop tussenjaar buitenland

Werken in het buitenland

Het is natuurlijk ook mogelijk om in het buitenland te werken. Dan sla je twee vliegen in één klap: je dekt de kosten van je tussenjaar terwijl je in het buitenland bent. Je kunt werken tegen betaling, maar ook tegen kost en inwoning (en soms nog een extra zakcentje). (Bron: WilWeg.nl)

Interessant info? Lees hier meer over werkvakantie buitenland!

Check Also

Nieuw: TussenjaarKenniscentrum

Het nieuwe TussenjaarKenniscentrum wil ervoor zorgen dat alle havo, vwo en mbo scholieren in Nederland …

Decanen inschrijven voor eZine

[mc4wp_form id=”1909″]

Studiekeuze eZine

Studiekeuzekrant maart 2020

Wil jij werken, leren en verdienen?

JeGaatHetMaken/Studiekeuzekrant

Sharing is caring

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin