Home / Havo-hbo / Nieuwe hbo opleidingen sinds 2018

Nieuwe hbo opleidingen sinds 2018

Hbo opleidingen overzicht
… de nieuwste op een rij!

Hbo’s presenteren flink wat nieuwe studies (bachelor en associated degree).
Voor jou hebben we er elf op een rij gezet.

Laatste update: 2 januari 2018

NB: deze lijst staat online en wordt constant ververst en uitgebreid. Stuur nieuwe bachelor-opleidingen van uw hbo/universiteit naar: uitgeverijaandeslag@gmail.com

HBO Drechtsteden:
Toegepaste psychologie
Ben jij geïnteresseerd in de denkwijze en gedrag van mensen?

Een afgestudeerde van de opleiding Toegepaste Psychologie is een specialist die ingeschakeld wordt bij vragen die te maken hebben met beoordeling, onderzoek en beïnvloeding van gedrag. De inhoud van de opleiding is gebaseerd op de wetenschap, maar staat met beide voeten in de praktijk. Kan je je goed inleven in een ander en vind je het leuk om anderen te coachen of te begeleiden? Dan is Toegepaste Psychologie de opleiding voor jou!
Meer informatie

Hbo opleidingen overzicht

 

Bachelor Topsportmanagement en Ondernemerschap
Deeltijdopleiding vanuit huis

Tijdens deze opleiding leer je de vaardigheden en de theoretische kennis die je nodig hebt als manager. Je krijgt meer inzicht in managementzaken die spelen in de topsport. Met praktische lessen bereid je je voor op een loopbaan ná je carrière als topsporter.

Deze deeltijdopleiding kun je vanuit huis volgen en is daarom ook geschikt voor studenten die in het buitenland wonen en werken. Je studeert naast je werk of sport.
Meer informatie

Nieuw bij De Haagse Hogeschool:
Social Work
De maatschappij dat ben jij

Bij de opleiding Social Work leer je mensen zichzélf te helpen, in een team werken en jouw talenten en kennis inzetten om anderen te motiveren en te inspireren. Zodat zij zo goed mogelijk meedoen in de maatschappij. De Bachelor of Social Work volgt de opleidingen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) op.
Meer informatie

Hbo opleidingen overzicht. Voor vwo-ers:
International Sport Management (ISPM)
Sport Management is the Organizational Side of Sport

The ISPM program is the kick-start for your professional success in the global sport community. You will develop as an established leader, participate within international sport networks and actively engage in effective intercultural initiatives.

What kind of traits does the ISPM student need? A passion for sport, being a team-player, having a global outlook and an interest in business. Having aptitude and curiosity for finance, marketing, research, communications, sociology , ethics, technology, law, and politics is beneficial. Requirements to enrol: A secondary school diploma equivalent to that of a higher Dutch VWO, International Baccalaureate diploma or equivalent, and fluent English language.
Meer informatie

Nieuw bij HZ University of Applied Sciences:
Technische Bedrijfskunde
De opleiding tot duizendpoot die in de hele wereld aan de slag kan

Tijdens de opleiding Technische Bedrijfskunde leer je techniek, management en economie zo in te zetten dat je in staat bent productieprocessen te verbeteren of organisaties winstgevend of milieuvriendelijker te maken. De opleiding is Engelstalig, zodat je straks gemakkelijk over de hele wereld en binnen internationale organisaties in Nederland aan de slag kunt.
Meer informatie

Nieuw bij Hogeschool Inholland:
Associate-degreeprogramma IT Service Management
Je bent de spin in het web van het IT management

Als afgestudeerde van het Associate-degree programma IT Service Management help je bedrijven bij het up-to-date houden van de ict voorzieningen. Binnen het bedrijf treed je op als coördinator of als leidinggevende. Je zorgt ervoor dat de informatiesystemen efficiënt en effectief draaien.
Associate-degreeprogramma IT Service management

Associate-degree Tuinbouwmanagament
Werken en leren in een internationale bedrijfstak

Het Associate-degree programma Tuinbouwmanagement leidt je op tot junior vakman die in staat is de processen in de glastuinbouw op hoofdlijnen te managen. Tijdens de opleiding ligt de focus op het verzamelen van kennis en ervaring van het aansturen van een tuinbouwbedrijf.
Het tweejarig programma biedt jou de mogelijkheid om in relatief korte tijd een hbo-diploma te behalen.
Associate-degreeprogramma Tuinbouwmanagement

Associate-degree programma Business Studies Logistiek
Je kiest een studie en een beroep met toekomst

Het Associate-degree programma biedt een tweejarig voltijdsprogramma dat opleidt voor een middenmanagement positie in de logistiek. Na afronding van de studie bezit je kennis over de specifieke logistieke beroepssituaties zoals:transport, warehousing, productie en supply chain management.
Daarnaast heb je vaardigheden ontwikkeld op het gebied van communicatie, projectmanagement en internationaal zaken doen.
Associate-degreeprogramma Business Studies Logistiek

 

Hbo opleidingen overzicht

Information Technology (Eng.)
Do you have a passion for technology, the Internet, gaming or social media?

A typical IT student is independent and takes responsibility for their own learning, but also works well with peers. They are eager to learn, solution-oriented, creative and understand the needs of employers and customers.
Do you believe that the purpose of ICT is to make people’s lives easier? Are you interested in programming and security? Do you like designing apps? If so, there’s a strong chance that the Information Technology programme is the right choice for you!
https://www.inholland.nl/opleidingen/information-technology/fulltime/

Precision Engeneering
Hoe kan de navigatie op je mobiele telefoon zo precies werken?

Je leert complexe stilstaande en/of bewegende systemen met behulp van mechanische onderdelen, elektrische circuits en digitale technieken tot op de miljoenste millimeter nauwkeurig te ontwerpen en te bouwen. Je krijgt vooral inzicht in de maakbaarheid van complexe en zeer precieze systemen of structuren. 

De opleiding Precision Engineering is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de bekende Leidse instrumentenmakers School (LIS). Ook wordt er gebruik gemaakt van de kennis, expertise, faciliteiten en netwerken van onder andere de TU Delft, TNO en verschillende high-tech bedrijven in Nederland.
Precision Engineering (afstudeerrichting Luchtvaarttechnologie)


Hbo opleidingen overzicht:
Bouw mee aan de groene stad
Management van de leefomgeving

Per september 2017 start Van Hall Larenstein in Velp met de vierjarige hbo-opleiding Management van de Leefomgeving. Deze opleiding leidt studenten op die met de nodige creativiteit diverse belanghebbenden bij elkaar kunnen brengen om samen de leefomgeving te verbeteren.

De groene stad heeft de toekomst. Het aantal mensen dat in de stad woont zal de komende jaren sterk toenemen. Wereldwijd leeft straks 70% van de bevolking in stedelijke gebieden. Bovendien zal de klimaatverandering een groot effect hebben op de stad. Steden moeten daarom steeds slimmer worden ingericht en beheerd, om ze voor de inwoners leefbaar te houden.

Steeds meer gemeenten barsten van de duurzame ambities en steeds meer bedrijven, ontwerpers, bewoners en ondernemers werken op hun eigen manier aan een duurzame groene stad. Studenten Management van de Leefomgeving ontwikkelen slimme innovaties en bedenken haalbare en betaalbare oplossingen.
Management van de Leefomgeving

Overname van deze lijst wordt met bronvermelding op prijs gesteld. Stuur nieuwe bachelor-opleidingen van uw hbo/universiteit naar: uitgeverijaandeslag@gmail.com

 

Interessant dit artikel? Doe de Studiekeuze Quiz in een paar minuten!

Check Also

Studiekeuze eZine: virtuele of online studiekeuzehulp

Studiekeuze eZines bieden studenten gratis virtuele of online studiekeuzehulp.Decanen zijn geabonneerd op de online magazines …

Decanen inschrijven voor eZine

[mc4wp_form id=”1909″]

Studiekeuze eZine

Studiekeuzekrant maart 2020

Wil jij werken, leren en verdienen?

JeGaatHetMaken/Studiekeuzekrant

Sharing is caring

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin