Home / Kiezen / Je studiekeuze bepaalt je leven? NOT!

Je studiekeuze bepaalt je leven? NOT!

Je studie kiezen lijkt bepalend voor de rest van je leven. En dan wordt het een mega grote keuze, te groot zelfs. Hoe meer je erover nadenkt en hoe meer mensen naar jouw keuze vragen, hoe moeilijker de keuze wordt. Stress. Bedankt.
Hier is goed nieuws: je studiekeuze bepaalt je leven niet. Totaal niet.

Van alle scholieren die een keuze maken, zijn er maar een paar die precies weten wat ze willen. Dus als je het nog niet weet, sta je er in ieder geval niet alleen voor. Het is dus zeer normaal als je er nog niet uit bent.
Wat kun je dan wél doen als het gaat om het maken van een studiekeuze? Je kunt een keuze maken die op dit moment van jouw leven goed voor je is. Een keuze gebaseerd op wie je nu bent, wat je nu wilt en wat je nu belangrijk vindt. Met de kennis, ervaringen en opleiding die je nú hebt.

Tip:
Vraag een paar volwassenen eens welke studie of opleiding zij hebben gedaan en wat voor functie ze nu hebben. Wedden dat geen van hen een baan heeft in het verlengde van hun vroegere studiekeuze?
Iedereen groeit, verandert, ontwikkelt zich. Iedereen heeft wel een switch gemaakt in zijn loopbaan en in zijn leven. De meubelmaker die nu voor de klas staat. De Pabo-gediplomeerde die nu een bloeiende webshop runt. Daarom zullen de mensen die je spreekt over hun studiekeuze jou een belangrijk inzicht meegeven: jij komt echt wel op je plaats terecht!

Check Also

De Studie Zelfcheck

Met De Studie Zelfcheck vind je de studie die aansluit op jouw profiel, vooropleiding en …

Decanen inschrijven voor eZine

[mc4wp_form id=”1909″]

Studiekeuze eZine

Studiekeuzekrant maart 2020

Wil jij werken, leren en verdienen?

JeGaatHetMaken/Studiekeuzekrant

Sharing is caring

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin