Home / Kiezen / Studiekeuzetrajecten

Studiekeuzetrajecten

Studiekeuzetrajecten overzicht
Studiekeuzetrajecten

Hogescholen, universiteiten en andere organisaties kunnen je bij je studiekeuze helpen. Met mede-studiekiezers en een coach ga je aan de slag. Studiekeuzetrajecten van 3 uur, 3 dagen of 3 maanden. Interessant voor je tussenjaar!

De Jonge Helden Academie, Nijmegen:
jij hebt het voor het kiezen

Bij de Jonge Helden Academie werk je in een groep van maximaal 12 deelnemers op een vaste dag in de week. Tijdens de andere dagen heb je de ruimte om te werken en verder te onderzoeken wat voor jou belangrijk is. De diversiteit per groep stimuleert het van en met elkaar leren. Dat maakt jouw wereld en de kansen die je daarin ontdekt groter. De Jonge Helden Academie hanteert een flexibele in- en uitstroom per maand. Een heldentraject duurt net zoveel maanden als jij nodig hebt om jouw persoonlijke en bewuste keuze te maken.
Meer informatie

Vrije Hogeschool, Zeist:
Liberal Arts Tussenjaar

Heb je meer tijd nodig om te ontdekken wat je wilt en wie je bent? Na het Liberal Arts Tussenjaar weet je waar je naartoe wilt: je kent je levensfilosofie, weet wat je kan, wat je niet kan en wat je in welke volgorde wilt gaan doen.
Meer informatie

UVA/HVA, Amsterdam:
Studiekeuzehulp in 3 uur of 3 maanden

Als je hulp kunt gebruiken bij het maken van je studiekeuze, bieden de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) een aantal studiekeuzetrajecten aan, variërend in duur van 3 uur tot 3 maanden.
Meer informatie

Hogeschool Rotterdam:
Workshop Kiezen

De Workshop Kiezen is bedoeld voor iedereen die een studie wil kiezen in het hoger beroepsonderwijs en snel op weg geholpen wil worden in het studiekeuzeproces. Deze quick start geeft je handvatten om verder zelf aan de slag te gaan. Interessant voor ouders: de voorlichting ‘Studeren in het hbo’ voor ouders.
Meer informatie

Hogeschool Viaa, Zwolle:
Studiekeuzetraject in 3 dagdelen

Het studiekeuzetraject start, onder leiding van twee coaches, met een onderzoek naar je eigen persoon. Er wordt tijdens het onderzoek gekeken naar wie je bent, waar je goed in bent, waar je kracht ligt en wat je drijfveren zijn.
Meer informatie

Rijksuniversiteit Groningen:
Expeditie Noord

In een kleine groep van maximaal 14 deelnemers ga je een paar maanden 2 dagen per week (maandag en dinsdag) ontdekken wat bij jou past. Je gaat op ontdekkingstocht, bezoekt bedrijven en maakt kennis met studies en studiesteden.
Meer informatie

Gratis inspiratie voor je tussenjaar ontvangen?

Check Also

De Studie Zelfcheck

Met De Studie Zelfcheck vind je de studie die aansluit op jouw profiel, vooropleiding en …

Decanen inschrijven voor eZine

[mc4wp_form id=”1909″]

Studiekeuze eZine

Studiekeuzekrant maart 2020

Wil jij werken, leren en verdienen?

JeGaatHetMaken/Studiekeuzekrant

Sharing is caring

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin