Home / Havo-hbo / Fontys International Campus Venlo

Fontys International Campus Venlo

De internationale campus van Fontys Venlo is opgestart in de jaren ’90. Sinds 1994 worden er op deze plek opleidingen aangeboden in een Nederlandse, euregionale of internationale stream. Studenten kunnen kiezen uit diverse moderne bachelor- en masterprogramma’s van engineerings- en economische vakgebieden, logistiek en informatica tot pedagogiek en food- & flowermanagement.

De opleidingen van Fontys Hogescholen Venlo zijn bewust kleinschalig qua opzet. Dit doet Fontys om op die manier persoonlijke aandacht naar voren te laten komen. Bewust en actief gaan we aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling tot uiteindelijke beroepsprofessional. Onze docenten (in het bijzonder je studieloopbaanbegeleider) ondersteunen en begeleiden jou intensief tijdens je opleiding. Voor al je vragen, opmerkingen of andere zaken heb je altijd iemand bij wie je de deur kunt platlopen.

Internationale en Euregionale stream

In Venlo bestaat de mogelijkheid om opleidingen behalve in het Nederlands, ook in de internationale stream (Engelstalig) te volgen of in de euregionale stream (Duits-/Nederlandstalig). De euregionale stream is in het leven geroepen vanwege de Duits- Nederlandse handelsbetrekkingen. Duitsland is onze belangrijkste handelspartner en wij willen onze studenten zo goed mogelijk voorbereiden op een baan in het bedrijfsleven, waarbij het zeer goed mogelijk dat men in aanraking komt met het Duits-/Nederlandse bedrijfsleven.  Zo besteden docenten niet alleen aandacht aan de Duitse taal en cultuur maar wordt ook aan een meer specifieke inhoud gedacht: Nederlandse studenten krijgen bijvoorbeeld niet alleen les in het Nederlandse belastingrecht, ook het Duitse belastingrecht wordt behandeld. Ook hier geldt weer vice versa voor de Duitse studenten. Op deze manier komen afstudeerders nog beter beslagen ten ijs op de Duits-Nederlandse markt.

Venlo Studentenstad

Venlo manifesteert zich de laatste jaren steeds nadrukkelijker als bruisende studentenstad! Vooral door de vestiging van de campus van Fontys Hogeschool Venlo wordt het imago van Venlo studentenstad steeds duidelijker zichtbaar. Zo vind je er Studentensociëteit The Hub, een gezellig centrum waar je goed kunt eten en tot ’s avonds laat lekker op stap kunt gaan, maar ook diverse winkelmogelijkheden (een studentencard die korting geeft) en een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk.
Alles wat een studentenstad moet hebben! button-meerinformatie

Check Also

Studiekeuze eZine: virtuele of online studiekeuzehulp

Studiekeuze eZines bieden studenten gratis virtuele of online studiekeuzehulp.Decanen zijn geabonneerd op de online magazines …

Decanen inschrijven voor eZine

[mc4wp_form id=”1909″]

Studiekeuze eZine

Studiekeuzekrant maart 2020

Wil jij werken, leren en verdienen?

JeGaatHetMaken/Studiekeuzekrant

Sharing is caring

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin