Home / Kiezen / Keep it simple … less is more

Keep it simple … less is more

Kiezen kan snel hopeloos worden door de informatie-overkill. Dus: weg met die bergen informatie. Keep it simple. Less is more.

Volgens Matthew May, auteur van ‘The Laws of Subtraction’,  is vereenvoudigen de vaardigheid om succesvol te worden in onze steeds ingewikkeldere wereld. Dat doe je volgens deze Wetten van May:

1. Wat je weglaat is even belangrijk als wat je houdt
Lees niet alles in het wilde weg over het maken van een studiekeuze. Dat vertroebelt alleen maar. Wees kritisch, dat geeft je ook nog eens zelfvertrouwen.

2. De eenvoudigste regels hebben het meeste effect
Je levert het beste werk met een beperkt aantal duidelijke regels. Die kun je zelf bedenken als je op de bus of de trein staat te wachten.

3. Beperk de informatie en geef zelf antwoord
In plaats van eindeloos te surfen, kun je ook je computer uit zetten, achterover leunen en je vragen zelf proberen te beantwoorden.

4. Je moet iets breken om een doorbraak te maken
Patronen en routines zijn gemakkelijk en maken je lui. Je maakt meer kans op succes als je patronen doorbreek. Out of the box denken heet dat.

5. Iets doen is niet altijd beter dan niets doen
Einstein had zijn eureka-moment toen hij zat te dagdromen in een taxi, J.K. Rowling bedacht Harry Potter toen ze zat te wachten op de trein. Dus: steeds dingen zoeken en bezig blijven is niet altijd de beste strategie. Soms is het beter om te ontspannen en je gedachten de vrije loop te laten.

Check Also

De Studie Zelfcheck

Met De Studie Zelfcheck vind je de studie die aansluit op jouw profiel, vooropleiding en …

Decanen inschrijven voor eZine

[mc4wp_form id=”1909″]

Studiekeuze eZine

Studiekeuzekrant maart 2020

Wil jij werken, leren en verdienen?

JeGaatHetMaken/Studiekeuzekrant

Sharing is caring

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin